Eblog

Aφυγραντήρας – Η λύση στο πρόβλημα υγρασίας

Λίγο πολύ όλοι γνωρίζουμε τις επιβλαβείς συνέπειες της υγρασίας στον οργανισμό μας. Σήμερα έρευνες έρχονται να μας επιβεβαιώσουν ότι η υγρασία μπορεί να επηρεάζει και τον ψυχικό μας κόσμο. Αποτελέσματα ερευνών έχουν αποδείξει ότι άνθρωποι που ζούνε σε σπίτια με πολλή υγρασία είναι πιο δυστυχισμένοι από αυτούς που ζουν σε σπίτια χωρίς υγρασία.

Λύση στο πρόβλημα της υγρασία, έρχεται να δώσει ο οικιακός αφυγραντήρας, που πέραν της απλής και οικονομικής λύσης που προσφέρει είναι εξίσου αποτελεσματικός. Ο αφυγραντήρας έχει σχεδιαστεί για ν’ απορροφά την υγρασία απ’ τον αέρα συμβάλλοντας έτσι στη διατήρηση του κατάλληλου επιπέδου υγρασίας στο χώρο σου, αποτρέποντας ταυτόχρονα και την ανάπτυξη μούχλας, βακτηρίων και άλλων σωματιδίων, τα οποία οδηγούν σε πληθώρα προβλημάτων υγείας μακροπρόθεσμα.

Σημάδια ότι χρειάζεσαι, οπωσδήποτε, έναν αφυγραντήρα:

Η ατμόσφαιρα στο χώρο σου είναι αποπνικτική (κουφόβραση).

Υπάρχει συμπύκνωση σε παράθυρα και μπαλκονόπορτες, όπως στάξιμο νερού ή θαμπάδα στο εσωτερικό γυαλί.

Η μούχλα είναι ορατή.

Υπάρχουν δυσάρεστες μυρωδιές.

Υπάρχουν μαύρα στίγματα σε οροφή, τοίχους, παράθυρα κ.λπ. λόγω της υπερβολικής υγρασίας.

Μια συσκευή αμέτρητα οφέλη:

1. Πρόληψη κατά της μούχλας

Ένας αφυγραντήρας μπορεί ν’ αφαιρέσει το πλεόνασμα υγρασίας αποτρέποντας έτσι την ανάπτυξη μούχλας. Σε περιπτώσεις που κάποιος κάτοικος του σπιτιού πάσχει από συχνές κρίσεις άσθματος, ή εάν έχεις παρατηρήσει ανάπτυξη μούχλας σε διάφορα σημεία στο σπίτι, τότε θα πρέπει να εξετάσεις σοβαρά το ενδεχόμενο τοποθέτησης αφυγραντήρα στο χώρο σου!

2. Καλύτερη ποιότητα αέρα στο σπίτι

Ο αφυγραντήρας μπορεί να συμβάλει στην βελτίωση της ποιότητας του εσωτερικού αέρα.

3. Εξάλειψη των ακάρεων σκόνης

Τα ακάρεα της οικιακής σκόνης ευδοκιμούν σε υγρά, ζεστά κλίματα και είναι ο «ένοχος» για πολλά συμπτώματα που σχετίζονται με αλλεργίες και με το άσθμα.

Οι αφυγραντήρες συμβάλλουν στη διατήρηση της συνολικής υγρασίας σ’ ένα βέλτιστο επίπεδο στο σπίτι σου, βοηθώντας έτσι στην εξάλειψη του περιβάλλοντος στο οποίο επιβιώνουν τα ακάρεα σκόνης.

4. Προστασία από τις φθορές του σπιτιού

Η υγρασία μπορεί να επηρεάσει όλα τα δομικά στοιχεία του σπιτιού, όπως σκασίματα στους τοίχους, τις ξύλινες επιφάνειες, μέχρι σκουριασμένα μεταλλικά εξαρτήματα και συσκευές. Ο αφυγραντήρας είναι ένας μια εύκολη λύση για να προστατέψεις το σπίτι σου απ’ τη φθορά, ενώ –ταυτόχρονα- δημιουργείς ένα σαφώς πιο υγιές περιβάλλον διαβίωσης για την οικογένειά σου.

5. Αίσθηση άνεσης

Η υγρασία προκαλεί αποπνικτική ατμόσφαιρα. Με την απομάκρυνση της υγρασίας απ’ τον αέρα θα νιώσεις πιο άνετα. Θα έχεις δροσιά το καλοκαίρι και ζεστασιά το χειμώνα, χωρίς να χρειάζεται ν’ αυξήσεις τη θερμοκρασία στο θερμοστάτη. Άρα ζεις σ’ ένα πιο υγιές περιβάλλον ενώ παράλληλα εξοικονομείς χρήματα.

6. Χρήση σ’ οποιοδήποτε δωμάτιο

Οι περισσότεροι οικιακοί αφυγραντήρες μπορούν να χρησιμοποιηθούν σ’ όλους τους χώρους του σπιτιού εξασφαλίζοντας σου ένα στεγνό περιβάλλον. Πολλοί αφυγραντήρες είναι εξοπλισμένοι με ροδάκια για εύκολη μετακίνηση, επιτρέποντας έτσι την εύκολη μεταφορά της συσκευής από δωμάτιο σε δωμάτιο.

7.  Επέλεξε αυτόν που σου ταιριάζει καλύτερα

Πριν κάνεις οποιαδήποτε αγορά, είναι σημαντικό να υπολογίσεις ποιο μέγεθος αφυγραντήρα είναι κατάλληλο για τον χώρο σου. Η επιλογή του εξαρτάται από το ποσοστό υγρασίας που θέλεις να εξαλείψεις απ’ τον χώρο σου. Ως μονάδα μέτρησης της αφύγρανσης έχουν οριστεί τα λίτρα νερού που μπορεί να υγροποιήσει και να συλλέξει ένας αφυγραντήρας εντός ενός εικοσιτετράωρου (lt/24h).

8. Συμβάλει στη θέρμανση του χώρου

Με την χρήση του αφυγραντήρα θα επιτυγχάνεις βελτίωση στην αίσθηση της θερμοκρασίας του χώρου. Το πιο κάτω παράδειγμα θα σου δώσει μια καλύτερη εικόνα:

Ένας χώρος με θερμοκρασία 23°C και σχετική υγρασία 80%, είναι πολύ πιο δυσάρεστος από ένα χώρο με 20°C και 50% σχετική υγρασία. Για το λόγο αυτό, ρυθμίζοντας την υγρασία σε χαμηλότερα επίπεδα μειώνεται η αίσθηση του κρύου, ενώ ταυτόχρονα απαιτείται χαμηλότερη θερμοκρασία για να επιτύχεις ανάλογο αποτέλεσμα στις συνθήκες άνεσης.

9. Αυτόματη ενεργοποίηση/απενεργοποίηση για εξοικονόμηση χρόνου και ενέργειας

Για περισσότερη ξεγνοιασιά μπορείτε να επιλέξετε  αφυγραντήρες με αυτόματη λειτουργία απενεργοποίησης, οι οποίοι χρησιμοποιούν έξυπνο λογισμικό για την ενεργή παρακολούθηση του κλίματος του χώρου σου και απενεργοποιούνται μόλις επιτευχθεί το επιθυμητό επίπεδο υγρασίας. Επιπλέον, οι συσκευές μ’ αυτή τη λειτουργία θα τεθούν εκτός λειτουργίας μόλις γεμίσει η εσωτερική δεξαμενή νερού.

 

 

10. Δυνατότητα αξιοποίησής του σχεδόν παντού και πάντοτε

Ο αφυγραντήρας αποτελεί την καλύτερη κι αποτελεσματικότερη επιλογή για την απομάκρυνση της υγρασίας απ’ το σπίτι, το σκάφος, το γκαράζ ακόμα και το τροχόσπιτο! Επιπλέον, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το στέγνωμα των ρούχων (διατηρώντας τα ρούχα και τα παπούτσια καθαρά απ’ τη μούχλα), για τη συντήρηση εργαλείων, ακόμα και για το στέγνωμα χώρων μετά από πλημμύρα.

Μη χάσεις ξανά προσφορά!